Skip to main content

Als lid van een fitnessclub ga ik regelmatig naar de sportschool. Ik neem deel aan groepslessen en aan spinninglessen. Als privacy & AVG consultant, ben ik me er volledig van bewust dat ik nogal wat persoonsgegevens achterlaat. Waaronder informatie over mijn gezondheid, zogenoemde bijzondere persoonsgegevens onder de AVG.
Ik vind dat prima, zolang ik er zeker van ben dat de fitnessclub mijn gegevens zorgvuldig beschermt en dat ze mijn gegevens gebruiken met mijn uitdrukkelijke toestemming en alleen voor de doeleinden waarvoor ze hebben verklaard mijn persoonsgegevens te gaan gebruiken. Dit wordt privacy by default genoemd.

Ik verwacht dat de fitnessclub mijn gegevens gebruikt om mijn gezondheid en prestaties te verbeteren. Ik hou van de competitie in de spinningklas, die is gebaseerd op mijn persoonsgegevens en de persoonsgegevens van mijn concurrenten. Ik begrijp dat het bedrijf mijn gegevens gebruikt voor het aanbieden en verbeteren van hun diensten. Dit zijn diensten die ik als klant waardeer en ik begrijp dat dit bedrijf gegevens gebruikt als een kans om hun eigen bedrijfsprestaties te verbeteren.

Ik verwacht, en ik heb het recht om dit te verwachten onder de AVG, dat de fitnessclub, die deel uitmaakt van een keten van clubs, mijn gegevens op de juiste manier beschermt en mijn gegevens niet overdraagt aan derden waarvoor het niet nodig is om diensten door mijn fitnessclub te kunnen aanbieden. Het zijn mijn (bijzondere) persoonsgegevens en verwacht van organisaties dat ze mijn gegevens zorgvuldig behandelen.

Ten slotte verwacht ik dat wanneer ik besluit om mijn lidmaatschap te beƫindigen, de organisatie al mijn persoonsgegevens verwijdert, omdat er geen juridische grond meer is voor de verwerking van mijn gegevens.

Wat betekent privacybescherming voor jou als persoon? Bespreek het met ons.
Wil je meer weten over wat privacybescherming zou kunnen betekenen voor een fitnessbedrijf, lees dan dit artikel:

AVG-en-persoonsgegevensverwerking-voor-Fitness-Centra.pdf

Hierin beschrijven we wat het betekent voor fitnessclubs om gezondheidsgegevens te verwerken met toestemming onder de AVG.

Leave a Reply